Töltött gombafejek recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 tölteni való gomba
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 2 dkg vaj
- só
- bors
- bazsalikom
- 25 dkg darált hús
- 1 darab brokkolirózsa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10-15 dkg mozzarella vagy más sajt
Elkészítése:
A brokkolirózsát forrásban lévő, enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük.
A hagymát finomra vágjuk és a felolvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Kevéske vízzel elkeverjük a sűrített paradicsomot és a húshoz adjuk. Ha elfőtte a levét és megfőtt, akkor hozzákeverjük az apróra vágott brokkolirózsát.
A megtisztított gombafejekbe töltjük a ragut és a tetejükre 1-1 mozzarella karikát helyezünk. Sütőlemezre sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Friss zöldségekkel és kukoricás rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Brokkoli helyett kipróbálhatjuk pl karfiollal vagy spárgával is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.