Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött patisszon recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg (2 kisebb vagy 1 nagy) patisszon
    • 30 dkg sertéspörkölt
    • 5 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • esetleg kapor

    Elkészítés:
    A patisszont meghámozzuk, majd úgy vágjuk ketté, mint a zsemlét, és a magját kiszedjük. Sós vízben megabáljuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pörkölthúst átdaráljuk, és a főtt rizzsel, meg a tojással összekeverjük, és 1-2 evőkanál tejfölt is adunk hozzá. Púposán a patisszon alsó felének üregébe töltjük, és ráborítjuk a tetejét.Tűzálló tálra ültetjük, és a pörköltlé és a maradék tejföl keverékével leöntjük. (Ízesíthetjük a mártást egy csokor finomra vágott kaporral is.) A forró sütőben megsütjük, de nem pirítjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá