Töltött kínai kel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítés:
A kínai kelt hosszában kettévágjuk, és sós vízben pár percig félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A belsejében levő leveleket kiszedjük, hogy csak ujjnyi vastag külső réteg maradjon, és a kiszedett leveleket apróra vágjuk.
A darált hússal (vagy darált füstölt hússal) összekeverjük, és az apróra vágott kemény tojásokat, a rizst meg a nyers tojást hozzáadjuk.
Az üreges két fél kelt vágott felével felfelé tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, megtöltjük, és a pecsenyelével, simára kevert tejföllel leöntjük. (Ha füstölt hússal készítjük, a tejfölbe 1 tojássárgát keverünk.)
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje világos piros nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.