Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kelfejek recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 kicsi kelfej
    • 40 dkg húsból készült pörkölt
    • 5 dkg rizs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 szelet füstölt szalonna
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítés:
    A kis kelfejek torzsáját kivágjuk, belsejükből kiemeljük, és az üregüket a darált pörkölt, a félig főtt rizs, egy tojás meg egy tojásfehérje-keverékével megtöltjük. A torzsáját visszadugjuk, és a kelfejeket a torzsájukkal lefelé az olajjal kikent, tűzálló tálra ültetjük. A laskára vágott apró kelt közérakjuk, az egészet megsózzuk, vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és a sütőben megsütjük. Tálalás előtt 10 perccel a tojássárgával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütőbe visszatéve megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá