Toltött kel recept

Hozzávalók:
- 1 nagy, laza levelű kel
- 35 dkg leveshús
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- 1-2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 cső zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A laza levelű kelt sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és a leveleit egy kissé szétnyitjuk. A leveshúst megdaráljuk, az apróra vágott füstölt szalonnát, a tojást, sót, őrölt borsot belekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezzel a szétnyitott levelek közét megtöltjük, és a fejet összekötjük, hogy a töltelék benne maradjon. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet és a hagymát, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a kelt. A karikákra vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát közérakjuk, és az egészet befedve, lassan puhára pároljuk. Tálalás előtt megtejfölözzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »