Toltött kel recept

Hozzávalók:
- 1 nagy, laza levelű kel
- 35 dkg leveshús
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- 1-2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 cső zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A laza levelű kelt sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük, és a leveleit egy kissé szétnyitjuk. A leveshúst megdaráljuk, az apróra vágott füstölt szalonnát, a tojást, sót, őrölt borsot belekeverjük, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Ezzel a szétnyitott levelek közét megtöltjük, és a fejet összekötjük, hogy a töltelék benne maradjon. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet és a hagymát, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és beletesszük a kelt. A karikákra vágott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát közérakjuk, és az egészet befedve, lassan puhára pároljuk. Tálalás előtt megtejfölözzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »