Töltött karfiol recept

Hozzávalók:
- egy 1 kg-os tömör karfiol
- 20 dkg darált füstölt hús
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 1 diónyi vaj
- 5 dkg reszelt sajt vagy olajban, illetve vajban pirított zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, és úgy vágjuk ketté, akár a zsemlét. Az alsó felét vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, a hús és egy deci tejföl keverékével megkenjük, a karfiol másik felét rá¬borítjuk, hogy eredeti alakját visszakapja. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, két deci karfiol főzővízzel felengedjük, jól öszszeforraljuk, és a másik deci tejföllel gazdagítva, a lerakott karfiolra öntjük. A tetejére sajtot vagy olajban, illetve vajban megforgatott morzsát szórunk, és a sütőben a tetejét alaposan megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »