Töltött káposzta recept
                            Hozzávalók:
- 1kg sertés dagadó (darált)
 - 25 dkg füstölt szalonna (darált)
 - 15 dkg rizs
 - 4evőkanál ketchup
 - őrölt pirospaprika, só, fehér bors, ételízesítő fokhagymapor
 - 1dl langyos víz
 - 2 kisebb fej édes káposzta
 - kapor
 - ecet
 
Elkészítése:
A darált húst, a füstölt szalonnát, a rizst, 1deci langyos vizet, pirospaprikát, a ketchupot, sót, borsot, ételízesítőt összerakom és jól összegyúrom. Hagyom had érjenek az ízek össze amíg a káposztát leforrázom. Az édes káposztát lobogó sós és ecetes és kapros vízben leforrázom és erezem. Mikor ezzel kész vagyok megtölthetem a káposztát. Én egy fél levelet legalább 4 részre szakítom és olyan kis káposztát töltök. A fazék aljára apró káposztát rakok és arra mennek szép szorosan a megtöltött káposzták. A tetejére 2 nagy fej vöröshagymát és 1 nagy fokhagymát rakok és káposzta levéllel beborítom, felöntöm vízzel és kb 1 órát főzöm.(előbb teljes lángon míg fel nem fő, majd takarékon). Lehet savanyú káposztában is tölteni, ki melyiket szereti jobban. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá sok szeretettel!
Sztori: A családomnak, a barátoknak, az ismerősöknek is nagyon ízlett a töltött káposztám. Ezzel a káposztával 3.-dik díjat nyertem el és még bográcsban főztem. A mester szakácstól elismerő oklevelet kaptam. Ma is felkérnek a barátok ballagásra és összejövetelekre töltsek káposztát. Pedig nem vagyok profi szakács.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

