Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húst, a füstölt szalonnát, a rizst, 1deci langyos vizet, pirospaprikát, a ketchupot, sót, borsot, ételízesítőt összerakom és jól összegyúrom. Hagyom had érjenek az ízek össze amíg a káposztát leforrázom. Az édes káposztát lobogó sós és ecetes és kapros vízben leforrázom és erezem. Mikor ezzel kész vagyok megtölthetem a káposztát. Én egy fél levelet legalább 4 részre szakítom és olyan kis káposztát töltök. A fazék aljára apró káposztát rakok és arra mennek szép szorosan a megtöltött káposzták. A tetejére 2 nagy fej vöröshagymát és 1 nagy fokhagymát rakok és káposzta levéllel beborítom, felöntöm vízzel és kb 1 órát főzöm.(előbb teljes lángon míg fel nem fő, majd takarékon). Lehet savanyú káposztában is tölteni, ki melyiket szereti jobban. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá sok szeretettel!
Sztori: A családomnak, a barátoknak, az ismerősöknek is nagyon ízlett a töltött káposztám. Ezzel a káposztával 3.-dik díjat nyertem el és még bográcsban főztem. A mester szakácstól elismerő oklevelet kaptam. Ma is felkérnek a barátok ballagásra és összejövetelekre töltsek káposztát. Pedig nem vagyok profi szakács.