Töltött hagyma recept

Hozzávalók:
- fejenként 2-3 vöröshagyma (nagyságtól függően)
- 30 dkg darált sertéshús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg párolt rizs
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- őrölt bors
- babérlevél
- ecet
Elkészítés:
A megtisztított hagymákat egészben, a fűszerekkel ízesített vízben megfőzzük, majd a hagymafejeket lecsurgatjuk. Aljukat és tetejüket levágjuk, és ujjunkkal kitoljuk a közepüket. Az alján levő nyílást a hagymalevelekkel „befoltozzuk”, és beletöltjük a húsból, vagdalt szalonnából és rizsből álló, sós-borsos tölteléket. A megtöltött hagymákat kizsírozott tűzálló tálra ültetjük, és a tejföl meg a tojás keverékével leöntve, a sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »