Töltött hagyma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fejenként 2-3 vöröshagyma (nagyságtól függően)
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg párolt rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • ecet

Elkészítés:
A megtisztított hagymákat egészben, a fűszerekkel ízesített vízben megfőzzük, majd a hagymafejeket lecsurgatjuk. Aljukat és tetejüket levágjuk, és ujjunkkal kitoljuk a közepüket. Az alján levő nyílást a hagymalevelekkel „befoltozzuk”, és beletöltjük a húsból, vagdalt szalonnából és rizsből álló, sós-borsos tölteléket. A megtöltött hagymákat kizsírozott tűzálló tálra ültetjük, és a tejföl meg a tojás keverékével leöntve, a sütőben megsütjük.