Spenótos tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit spenót
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szárazabb zsemle vagy kifli
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- tej
- 10 dkg főtt, füstölt hús
- 10 dkg kemény sajt
- 2 dkg margarin
- só
- bors
- reszelt szerecsendió
- 1 csomag rukkola
- koktélparadicsom
- olaj
- fél citrom leve
Elkészítése:
Olvasszuk ki a spenótot, majd alaposan csavarjuk ki. Aprítsuk fel és áztassuk be a zsemléket annyi tejbe, amennyit felvesz, majd csavarjuk ki őket. Keverjük össze ezt a spenóttal és egy késes mixer segítségével pépesítsük össze ezt a kettőt. Ha nehezen vinné a gép, keverjünk hozzá tejet. Adjunk hozzá 4 tojás sárgáját, sót, borsot és szerecsendiót, keverjük el ezeket. A 4 tojás fehérjét verjük fel habbá és lazán keverjük a masszához kevert zsemlemorzsához. Egy kisebb tepsit béleljünk ki papírral, majd simítsuk bele a spenótos tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából negyed óra alatt süssük meg a tésztát, majd borítsuk konyharuhára, távolítsuk el róla a papírt és tekerjük fel, mintha piskóta tekercs lenne. Melegítsük meg serpenyőben a margarint, ezen a másik négy tojásból, 4 evőkanál tejből és a felkockázott füstölt húsból készítsünk puha rántottát. Ha ez elkészült, göngyöljük ki a tésztát, szórjuk meg reszelt sajttal, terítsük rá a rántottát és csavarjuk vissza. A maradék sajtot csíkokra vágva fektessük a tekercs tetejére. Helyezzük az egészet jénai edénybe és tegyük vissza a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad. A körethez mossuk meg a rukkolát és a paradicsomokat. Egy tálban keverjünk össze sót, borsot és olajat, keverjük hozzá a salátát és az elfelezett paradicsomokat. Ha marad még a felkockázott húsból, azt is hozzá lehet adni. Tálalás előtt egy fél citrom levét keverjük hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »