Spenótos tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit spenót
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szárazabb zsemle vagy kifli
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- tej
- 10 dkg főtt, füstölt hús
- 10 dkg kemény sajt
- 2 dkg margarin
- só
- bors
- reszelt szerecsendió
- 1 csomag rukkola
- koktélparadicsom
- olaj
- fél citrom leve
Elkészítése:
Olvasszuk ki a spenótot, majd alaposan csavarjuk ki. Aprítsuk fel és áztassuk be a zsemléket annyi tejbe, amennyit felvesz, majd csavarjuk ki őket. Keverjük össze ezt a spenóttal és egy késes mixer segítségével pépesítsük össze ezt a kettőt. Ha nehezen vinné a gép, keverjünk hozzá tejet. Adjunk hozzá 4 tojás sárgáját, sót, borsot és szerecsendiót, keverjük el ezeket. A 4 tojás fehérjét verjük fel habbá és lazán keverjük a masszához kevert zsemlemorzsához. Egy kisebb tepsit béleljünk ki papírral, majd simítsuk bele a spenótos tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából negyed óra alatt süssük meg a tésztát, majd borítsuk konyharuhára, távolítsuk el róla a papírt és tekerjük fel, mintha piskóta tekercs lenne. Melegítsük meg serpenyőben a margarint, ezen a másik négy tojásból, 4 evőkanál tejből és a felkockázott füstölt húsból készítsünk puha rántottát. Ha ez elkészült, göngyöljük ki a tésztát, szórjuk meg reszelt sajttal, terítsük rá a rántottát és csavarjuk vissza. A maradék sajtot csíkokra vágva fektessük a tekercs tetejére. Helyezzük az egészet jénai edénybe és tegyük vissza a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad. A körethez mossuk meg a rukkolát és a paradicsomokat. Egy tálban keverjünk össze sót, borsot és olajat, keverjük hozzá a salátát és az elfelezett paradicsomokat. Ha marad még a felkockázott húsból, azt is hozzá lehet adni. Tálalás előtt egy fél citrom levét keverjük hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »