Román töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kevés tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl fehérbor
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- citromlé
Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját félretesszük, az apróra vágott szárat és a reszelt hagymát 1 evőkanál olajban megpároljuk. Zsírjára sütjük, a zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés tejjel felengedjük, és sűrű péppé forraljuk. Beletesszük a finomra vágott zöldfűszereket, sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük, és ha már langyos, a tojást beleütjük. A tűzálló tálat kiolajozzuk, egymás mellé fektetjük benne a felfelé fordított gombakalapokat, mindegyikre rakunk egy kis gombócot a töltelékből, és bort aláöntve, a sütőben megsütjük. Tálalás előtt megtejfölözzük, de adhatjuk hidegen is, ilyenkor tejföl nélkül, majonézzel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »