Román töltött gomba recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kevés tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél dl fehérbor
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- citromlé
Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját félretesszük, az apróra vágott szárat és a reszelt hagymát 1 evőkanál olajban megpároljuk. Zsírjára sütjük, a zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés tejjel felengedjük, és sűrű péppé forraljuk. Beletesszük a finomra vágott zöldfűszereket, sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük, és ha már langyos, a tojást beleütjük. A tűzálló tálat kiolajozzuk, egymás mellé fektetjük benne a felfelé fordított gombakalapokat, mindegyikre rakunk egy kis gombócot a töltelékből, és bort aláöntve, a sütőben megsütjük. Tálalás előtt megtejfölözzük, de adhatjuk hidegen is, ilyenkor tejföl nélkül, majonézzel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

