Mini töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kg hordós káposzta (legyen közte 4-5 levél is)
- 5 dkg rizs
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- só
- 1 kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
A húst a reszelt sajttal meg a félig főtt rizzsel összegyúrjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Négyszögletesre vágott akkora káposztalevelekbe csomagoljuk, hogy a tölteléket egy harapásra a szájba lehessen venni. A vajon üvegesre olvasztjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta, a pirospaprikával meghintjük, és a szálas káposztát beleforgatjuk. Közéágyazzuk a töltelékeket, és egy kevés vízzel, fedő alatt egy fél óráig pároljuk. Végül a liszttel simára kevert tejföllel leöntjük, még 3-4 percig forraljuk, csak utána tálaljuk. Felmelegítve még jobb!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »