Mini töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 kg hordós káposzta (legyen közte 4-5 levél is)
  • 5 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítés:
A húst a reszelt sajttal meg a félig főtt rizzsel összegyúrjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Négyszögletesre vágott akkora káposztalevelekbe csomagoljuk, hogy a tölteléket egy harapásra a szájba lehessen venni. A vajon üvegesre olvasztjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta, a pirospaprikával meghintjük, és a szálas káposztát beleforgatjuk. Közéágyazzuk a töltelékeket, és egy kevés vízzel, fedő alatt egy fél óráig pároljuk. Végül a liszttel simára kevert tejföllel leöntjük, még 3-4 percig forraljuk, csak utána tálaljuk. Felmelegítve még jobb!