Libamájkrémmel töltött gomb recept
Hozzávalók:
- 50 dkg nagy fejű gomba
- 1 kiskanál ecet
- 2 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 kis konzerv libamájkrém
- só
- őrölt bors
- a panírozáshoz liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa - a sütéshez olaj
Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját leszedjük, és forró, ecetes vízben öt percig főzzük. Közben a hagymát a vajban megpirítjuk, megpároljuk benne sóval, borssal ízesítve az apróra vágott gombaszárat, zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és a tejjel felengedjük. Sűrűre forraljuk, majd a konzerv libamájkrémmel simára keverjük. Két főtt gombakalapot ezzel a krémmel összeragasztunk, és a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

