Kolozsvári töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír
- 500 g darált hús
- 350 g savanyú káposzta
- egy fej savanyított káposzta
- 200 g rizs
- 30 dkg (debreceni) kolbász
- 20 dkg szalonna
- pirospaprika
- 1 mk kömény
- 2-3 babérlevél
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A töltelékhez a fokhagymát nyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a húshoz a rizzsel, köménnyel együtt. Az egész leveleket kimossuk, ha nagyon savanyúnak találjuk, majd betöltjük a húst, benyomkodjuk az oldalait. A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, rátesszük a paprikát és a kimosott apró káposztát. Rátesszük a betöltött káposztákat, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és főzzük. Babérlevéllel és köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt akkor a káposztákat kiszedjük, majd a visszamaradt levet paprikás rántással berántjuk. A kolbászt és a szalonnát kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »