Gombával töltött tök recept
Elkészítés:
Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beletesszük, és megsózzuk. Két deci vízzel felengedjük, és egy fél óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük, és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve, hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott főtt tojásokat. Ha kell, utánasózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és forrásban levő ecetes vízbe téve, öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és a maradék tejföl meg egy nyers tojássárga keverékével leöntjük. A sütőben az egészet megsütjük.