Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye recept

Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 200 g bacon
    • 200 g aszalt szilva
    • egy egész szűzpecsenye (kb 70-80 dkg)
    • bors
    • fokhagyma

    Elkészítése:
    Egy éles késsel lehártyázzuk a szűzpecsenyét, majd jól megmossuk. A közepénél óvatosan kivágjuk hosszában, majd egy fakanál nyelét húzzuk rá, így tudjuk kicsit kitágítani. A szilvát apró kockákra vágjuk és 2 gerezd foghagymát reszelünk hozzá, majd jól összekeverjük. Megtöltjük a szilvával a szűzpecsenyét. Kívülről sózzuk, borsozzuk a húst. Óvatosan sózzunk, mert a bacon is elég sós. Kevés vajon elősütjük a húst egészben. Így minden oldalán szép barna lesz.
    A bacont egy alufóliára terítjük.
    DSC02927
    Rárakjuk az elősült szűzpecsenyét és feltekerjük. Kicsit kizsírozzuk a tepsit, beletesszük a szűzpecsenyét (nem kell betekerni az alufóliával, az csak a bacon körbetekerésében segít) és egy kevés vizet öntünk alá. A tepsit egy alufóliával lefedjük és alacsony lángon 25-30 perc alatt puhára pároljuk a szűzpecsenyét. Ha elég puha, szedjük le az alufóliát, és pirítsuk egy kicsit süssük még, míg a bacon megpirul.
    DSC02932
    Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.

    Tipp:

    Én most készítettem először, karácsonyra. Nem vagyunk nagyon hozzászokva az édes-sós kombinációhoz, de nagyon finom. Ha valaki bizonytalan, akkor fele mennyiségben használja a szilvát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá