Töltött cukkini kapormártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
- 20 dkg rizs
- 2 db cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl vagy joghurt
- só
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
- 20 dkg reszelt trappista sajt
A kapormártáshoz:
- 1 cs. kapor
- 5 dkg vaj
- 2 ek. finom liszt
- 1/2l tej
- só
- ecet
- kristály cukor
Előkészítés:A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit ha “öregebb” meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
Elkészítés: A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és “korától” függően / 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/ a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt szép színt kap. /kb 10-15 perc/
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »