Töltött cukkini kapormártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
- 20 dkg rizs
- 2 db cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl vagy joghurt
- só
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
- 20 dkg reszelt trappista sajt
A kapormártáshoz:
- 1 cs. kapor
- 5 dkg vaj
- 2 ek. finom liszt
- 1/2l tej
- só
- ecet
- kristály cukor
Előkészítés:A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit ha “öregebb” meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
Elkészítés: A darált húst, rizst, vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal. Kevés vizet öntünk alá és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és “korától” függően / 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/ a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt szép színt kap. /kb 10-15 perc/
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »