Töltött camembert recept
Hozzávalók 6 főre:
- 6 kerek camembert (elég hozzá a kisebb méretű is, ez olcsóbb is)
- másfél nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 30 dkg füstölt főtt tarja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- 3 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- zsemlemorzsa
- só,bors,őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát. Ezt sóval,borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Megvárjuk amíg a gomba elfövi a levét. Ezután kerül bele a felcsíkozott tarja. Összepirítjuk és félretesszük hűlni.
A camemberteket keresztbe félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk egy kanállal(én kiskanállal szoktam), majd megtöltjük az előbb elkészített raguval.
2 db tojást, kb 20 dkg lisztbe ütünk, hozzáadunk 3 dl tejet és ezt kikeverjük. Először ebbe a masszába, majd zsemlemorzsába panírozzuk.(lehet duplán is akinek van türelme, én egyszer szoktam)
Szép pirosra sütjük. A sajtbelsőket kis zöldfűszerrel, sóval és a főzőtejszínnel pár percig főzzük, majd a rántott sajtra tesszük vagy mellé kínáljuk. Én ezt nem mindig csinálom meg mert sima majonézzel is szeretjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá.
Vigyázat, nagyon laktató!)
Jó étvágyat kívánunk!