Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött burgonyatekercs recept

Töltött burgonyatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 közepes krumpli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt – amennyit felvesz, kb 15-20 dkg

    Töltelék:

    • 2 virsli
    • só, bors, oregánó
    • fél doboz kukorica konzerv
    • 1 cukkini
    • egy nagy marék friss petrezselyemzöld
    • sajt

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.

    Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket, ami szinte bármi lehet. A virslit felszeleteljük, majd kevés olajon elkezdjük sütni. Ha már van rajta kéreg, akkor hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt cukkinit, az apróra vágott petrezselymet, a kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és oregánót adunk hozzá. Elforraljuk a levét.

    A kihűlt krumplit sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet kis adagokban. A lényeg, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk (az sem baj, ha kissé még ragad).

    Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, ecsettel beolajozzuk kissé. A masszát egyenletesen elterítjük a formában, úgy, hogy a tetejére is jusson. A tölteléket belekanalazzuk, majd megszórjuk sajttal. A maradék krumplival egyenletesen befedjük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréssel, majd kb 1 órán át sütjük. Ha pirulna nagyon a teteje, akkor fedjük be alufóliával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá