Töltött burgonyatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5-6 közepes krumpli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt – amennyit felvesz, kb 15-20 dkg
- só
Töltelék:
- 2 virsli
- só, bors, oregánó
- fél doboz kukorica konzerv
- 1 cukkini
- egy nagy marék friss petrezselyemzöld
- sajt
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.
Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket, ami szinte bármi lehet. A virslit felszeleteljük, majd kevés olajon elkezdjük sütni. Ha már van rajta kéreg, akkor hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt cukkinit, az apróra vágott petrezselymet, a kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és oregánót adunk hozzá. Elforraljuk a levét.
A kihűlt krumplit sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet kis adagokban. A lényeg, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk (az sem baj, ha kissé még ragad).
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, ecsettel beolajozzuk kissé. A masszát egyenletesen elterítjük a formában, úgy, hogy a tetejére is jusson. A tölteléket belekanalazzuk, majd megszórjuk sajttal. A maradék krumplival egyenletesen befedjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréssel, majd kb 1 órán át sütjük. Ha pirulna nagyon a teteje, akkor fedjük be alufóliával.