Töltött burgonya tejfölös mártással recept

Hozzávalók:
- 8 közepes burgonya
- olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g reszelt trappista sajt+100 g
- 1 kis csokor perezselyem
- 1 kk. pirospaprika
- só
- bors
- diónyi vaj/margarin
- 4 dl + 4 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplikat folyóvíz alatt megsikáljuk, majd héjában megfőzzük. (Akkor jó, ha a villa vagy fogpiszkáló beleszalad.) Megvárjuk míg kicsit hűlnek, majd héjukat lehúzzuk, és egy kis kalapot vágunk le mindegyikről.
Belsejét kivájjuk, villával összetörjük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a megtört krumplit, a tojást a vágott petrezselymet, a 80 g reszelt sajtot majd ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és jól összedolgozzuk.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleültetjük a kivájt burgonyákat és belekanalazzuk a tölteléket. Sütőben 25 percig sütjük. Ezután a kalapjukkal befedjük, tejföllel gazdagon meglocsoljuk, sajttal megszórjuk majd visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Akkor jó, ha a sajt már szép piros. A mártáshoz a tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, borssal ízesítjük. Só nem kell bele, ha a sajt elég sós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »