Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat folyóvíz alatt megsikáljuk, majd héjában megfőzzük. (Akkor jó, ha a villa vagy fogpiszkáló beleszalad.) Megvárjuk míg kicsit hűlnek, majd héjukat lehúzzuk, és egy kis kalapot vágunk le mindegyikről.
Belsejét kivájjuk, villával összetörjük. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a megtört krumplit, a tojást a vágott petrezselymet, a 80 g reszelt sajtot majd ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és jól összedolgozzuk.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, beleültetjük a kivájt burgonyákat és belekanalazzuk a tölteléket. Sütőben 25 percig sütjük. Ezután a kalapjukkal befedjük, tejföllel gazdagon meglocsoljuk, sajttal megszórjuk majd visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Akkor jó, ha a sajt már szép piros. A mártáshoz a tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, borssal ízesítjük. Só nem kell bele, ha a sajt elég sós.