Töltött burgonya recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 darab burgonya (nagy)
- 50 g vaj
- 150 g sonka
- 150 g reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, megtöröljük papírtörlővel. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, a megmosott burgonyát héjastul a forró sütőben megsütjük.
Ha megsültek, óvatosan hosszába kettévágjuk, kiskanállal kiszedjük a burgonya belsejét, úgy, hogy a héja ne sérüljön meg. A kikapart belsejét villával összetörjük, összekeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.
A burgonyahéjakban elosztjuk az apró darabokra vágott sonkát, ráhalmozzuk a tölteléket majd reszelt sajttal bővel megszórjuk. Forró sütőben (180 fokon) addig sütjük, míg a sajt megolvad és megpirul. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Téli estéken nagyon finom és felmelegít.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.