Tökös lecsó recept

Hozzávalók:
- 1 db tök (~30-50 dkg)
- 60 dkg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek cukor
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tököt hosszában negyedelem, magházat eltávolítom és 2-3 mm vastagra szeletelem.
A felaprított kolozsvári szalonnát a zsíron megpirítom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a felszeletelt tököt, sózom, borsozom és mikor félig megfőtt, megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.
Addig főzöm, még a paradicsom héja lefől a paradicsomokról, de nem főzöm szét.
Friss kenyérrel tálalom.
A tökös lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »