Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös lecsó recept

Tökös lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 db tök (~30-50 dkg)
    • 60 dkg paprika
    • 50 dkg paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek cukor
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A tököt hosszában negyedelem, magházat eltávolítom és 2-3 mm vastagra szeletelem.

    A felaprított kolozsvári szalonnát a zsíron megpirítom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

    Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a felszeletelt tököt, sózom, borsozom és mikor félig megfőtt, megszórom pirospaprikával.

    Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.

    Addig főzöm, még a paradicsom héja lefől a paradicsomokról, de nem főzöm szét.

    Friss kenyérrel tálalom.

    A tökös lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 51 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá