Tökös lecsó recept

Hozzávalók:
- 1 db tök (~30-50 dkg)
- 60 dkg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek cukor
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tököt hosszában negyedelem, magházat eltávolítom és 2-3 mm vastagra szeletelem.
A felaprított kolozsvári szalonnát a zsíron megpirítom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a felszeletelt tököt, sózom, borsozom és mikor félig megfőtt, megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.
Addig főzöm, még a paradicsom héja lefől a paradicsomokról, de nem főzöm szét.
Friss kenyérrel tálalom.
A tökös lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »