Tökös lecsó recept
Hozzávalók:
- 1 db tök (~30-50 dkg)
- 60 dkg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek cukor
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tököt hosszában negyedelem, magházat eltávolítom és 2-3 mm vastagra szeletelem.
A felaprított kolozsvári szalonnát a zsíron megpirítom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a felszeletelt tököt, sózom, borsozom és mikor félig megfőtt, megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.
Addig főzöm, még a paradicsom héja lefől a paradicsomokról, de nem főzöm szét.
Friss kenyérrel tálalom.
A tökös lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

