Tökös lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 db tök (~30-50 dkg)
  • 60 dkg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek cukor
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A tököt hosszában negyedelem, magházat eltávolítom és 2-3 mm vastagra szeletelem.

A felaprított kolozsvári szalonnát a zsíron megpirítom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a felszeletelt tököt, sózom, borsozom és mikor félig megfőtt, megszórom pirospaprikával.

Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.

Addig főzöm, még a paradicsom héja lefől a paradicsomokról, de nem főzöm szét.

Friss kenyérrel tálalom.