Tojáspörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek étolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 kk majoránna
- 1 kk borsikafű
- 1 dl rozé bor
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, és nyolc felé vágom.
A vöröshagymát felkockázom, és a zúzott fokhagymával, valamint kevés sóval az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a feldarabolt paprikát, aláöntöm a bort, és fedő alatt 10 percig párolom.
Rádobom az apróra vágott paradicsomot, megszórom a fűszerekkel, sózom, és fedő alatt tovább párolom, amíg a paradicsom szétfő.
Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom, sűrűn megkeverem ügyelve arra, hogy ne égjen le.
Végül ráteszem a feldarabolt tojásokat, óvatosan elkeverem. Ha szükséges, kevés vízzel hígítom, fűszerezem, sózom és összemelegítem.
Kifőtt tésztával, tarhonyával, vagy párolt rizzsel tálalom, tejfölt is kínálok mellé.
A tojáspörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »