Tojáspörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek étolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 kk majoránna
- 1 kk borsikafű
- 1 dl rozé bor
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, és nyolc felé vágom.
A vöröshagymát felkockázom, és a zúzott fokhagymával, valamint kevés sóval az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a feldarabolt paprikát, aláöntöm a bort, és fedő alatt 10 percig párolom.
Rádobom az apróra vágott paradicsomot, megszórom a fűszerekkel, sózom, és fedő alatt tovább párolom, amíg a paradicsom szétfő.
Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom, sűrűn megkeverem ügyelve arra, hogy ne égjen le.
Végül ráteszem a feldarabolt tojásokat, óvatosan elkeverem. Ha szükséges, kevés vízzel hígítom, fűszerezem, sózom és összemelegítem.
Kifőtt tésztával, tarhonyával, vagy párolt rizzsel tálalom, tejfölt is kínálok mellé.
A tojáspörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »