Tojáspörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 2 ek étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk borsikafű
  • 1 dl rozé bor
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, és nyolc felé vágom.

A vöröshagymát felkockázom, és a zúzott fokhagymával, valamint kevés sóval az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a feldarabolt paprikát, aláöntöm a bort, és fedő alatt 10 percig párolom.

Rádobom az apróra vágott paradicsomot, megszórom a fűszerekkel, sózom, és fedő alatt tovább párolom, amíg a paradicsom szétfő.

Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom, sűrűn megkeverem ügyelve arra, hogy ne égjen le.

Végül ráteszem a feldarabolt tojásokat, óvatosan elkeverem. Ha szükséges, kevés vízzel hígítom, fűszerezem, sózom és összemelegítem.

Kifőtt tésztával, tarhonyával, vagy párolt rizzsel tálalom, tejfölt is kínálok mellé.