Tojásos, tepsis lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg tarhonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 2 ü lecsó (ha lehet, akkor házi)
- 6-7 közepes burgonya
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis szelet füstölt szalonna
- 2 ek étolaj
- 2*1 tk só
- őrölt bors
- csipet chilipaprika
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehéjazzuk és kockákra vágjuk.
A tarhonyát 1 ek olajon szép világosbarnára pirítjuk, hozzáöntünk 2 dl vizet és miután ismét felforrt elzárjuk a lángot, majd lefedjük, hogy a tarhonya magába szívja a vizet (ez kb 6-8 perc). A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára elterítjük a tarhonyát, ezután a kolbászkarikákat elosztjuk rajta, majd az egyik üveg lecsóval beborítjuk, ezt követően a főtt krumplikockák következnek, amiket sózzuk és borsozzuk, majd a másik üveg lecsó jön sorra, végül egy kanállal annyi pici kis mélyedést készítünk, ahány tojást meg szeretnénk sütni a tetején (én most 8-at sütöttem és minden kis mélyedésbe beleraktam egy-egy karika kolbászt, de nem feltétlen szükséges, nekem pont ennyi maradt meg a szeletelésből).
A füstölt szalonnából keskeny csíkokat vágunk és díszítjük vele a tojások széleit.
Végül betesszük a sütőbe és 20-22 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenyérrel és ízlés szerint chilipaprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!