Tojásos, tepsis lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg tarhonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 2 ü lecsó (ha lehet, akkor házi)
- 6-7 közepes burgonya
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis szelet füstölt szalonna
- 2 ek étolaj
- 2*1 tk só
- őrölt bors
- csipet chilipaprika
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehéjazzuk és kockákra vágjuk.
A tarhonyát 1 ek olajon szép világosbarnára pirítjuk, hozzáöntünk 2 dl vizet és miután ismét felforrt elzárjuk a lángot, majd lefedjük, hogy a tarhonya magába szívja a vizet (ez kb 6-8 perc). A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára elterítjük a tarhonyát, ezután a kolbászkarikákat elosztjuk rajta, majd az egyik üveg lecsóval beborítjuk, ezt követően a főtt krumplikockák következnek, amiket sózzuk és borsozzuk, majd a másik üveg lecsó jön sorra, végül egy kanállal annyi pici kis mélyedést készítünk, ahány tojást meg szeretnénk sütni a tetején (én most 8-at sütöttem és minden kis mélyedésbe beleraktam egy-egy karika kolbászt, de nem feltétlen szükséges, nekem pont ennyi maradt meg a szeletelésből).
A füstölt szalonnából keskeny csíkokat vágunk és díszítjük vele a tojások széleit.
Végül betesszük a sütőbe és 20-22 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenyérrel és ízlés szerint chilipaprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »