Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáslepény recept

Tojáslepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg újburgonya
    • 20 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 5-6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél dl tej
    • medvehagyma (vagy új hagyma illetve vöröshagyma is lehet)
    • bors

    Elkészítése:
    A burgonya héját ledörzsöljük vagy megpucoljuk. Ha előtte kicsit beáztatjuk, könnyebben lejön dörzsöléssel-kaparással.
    Ketté vagy négybe vágjuk.

    A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani, rádobjuk az összevágott hagymát, majd a burgonyát is hozzáadjuk.
    Sózzuk, és némi vízzel -kb 1/2 dl, amit elfőzünk-, felöntjük.

    Miután megdinszteltük, tűzálló tálba tesszük és ráöntjük az előzőleg tejjel felvert tojásokat, amit szintén sóztunk,
    borsoztunk megfelelő arányban.

    200 ° C-on, 30 perc alatt készre, pirosra sütjük.
    Mikor kivesszük kissé összeesik így könnyebb lesz kifordítani a tálból.

    Szeletekre vágva, salátával tálaljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá