Tojásfasírtos krumplipürés süni recept

Hozzávalók:
Tojásfasírthoz:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
- 3 ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
Krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- só
Díszítéshez:
- 5 levél saláta
- 1 db retek
- 1 db paradicsom
- 3 db olívabogyó
- 1 db uborka
- fodros petrezselyem
Elkészítése:
A tojásokat megsütünk, közben a zsemléket vízbe áztatjuk. Amikor a tojás megsült, hozzáadjuk a vízből kicsavart zsemléket, 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz. Gombócokat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
A krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
Egy tányérra halmozunk a krumplipüréből, süni alakot formázunk belőle. Nyomózsákba teszünk egy kevés pürét, és azzal nyomkodjuk rá a süni “tüskéit”. Olívabogyóból készítjük a szemeit és az orrát.
A süni köré tesszük a salátaleveleket, rá a gombócokat. Retekkel, paradicsom és uborkaszeletekkel, valamint fodros petrezselyemmel díszítjük a tálat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »