Tojásfasírtos krumplipürés süni recept
Hozzávalók:
Tojásfasírthoz:
- 12 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
- 3 ek zsemlemorzsa a forgatáshoz
Krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- só
Díszítéshez:
- 5 levél saláta
- 1 db retek
- 1 db paradicsom
- 3 db olívabogyó
- 1 db uborka
- fodros petrezselyem
Elkészítése:
A tojásokat megsütünk, közben a zsemléket vízbe áztatjuk. Amikor a tojás megsült, hozzáadjuk a vízből kicsavart zsemléket, 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz. Gombócokat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
A krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
Egy tányérra halmozunk a krumplipüréből, süni alakot formázunk belőle. Nyomózsákba teszünk egy kevés pürét, és azzal nyomkodjuk rá a süni “tüskéit”. Olívabogyóból készítjük a szemeit és az orrát.
A süni köré tesszük a salátaleveleket, rá a gombócokat. Retekkel, paradicsom és uborkaszeletekkel, valamint fodros petrezselyemmel díszítjük a tálat.