Tojásfasírt kakas alakú krumplipürével recept
Hozzávalók:
Tojásfasírt:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 6 ek zsemlemorzsa
- 2 zsemle
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 2 teáskanál só
- 2 dl tejföl
Kakashoz:
- 1 közepes piros kaliforniai paprika
- 1 csöves kukorica
- 1 fekete olajbogyó
Elkészítése:
A fasírthoz a tojásokat felütjük, sót adunk hozzá és olajon megsütjük. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk és a sült tojáshoz adjuk, majd 3 ek zsemlemorzsát és fűszerpaprikát adunk hozzá és jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk a masszából, melyeket a maradék zsemlemorzsában meghempergetünk és forró olajban kisütünk.
A püréhez a krumplit meghámozzuk, felvágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és áttörjük. Ízlés szerint adunk hozzá tejfölt, sót és jó alaposan kikeverjük.
Tálaláskor a tányérra halmozunk a püréből, kakas alakúra formázzuk és a paprikából elkészítjük a csőrét és a taraját. Olajbogyószelet lesz a szeme, melynek a közepébe teszünk egy szem kukoricát és a csőre elé is. A kakas mellét teszünk pár fasírtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


