Hozzávalók:
Tojásfasírt:
Krumplipüréhez:
Kakashoz:
Elkészítése:
A fasírthoz a tojásokat felütjük, sót adunk hozzá és olajon megsütjük. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk és a sült tojáshoz adjuk, majd 3 ek zsemlemorzsát és fűszerpaprikát adunk hozzá és jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk a masszából, melyeket a maradék zsemlemorzsában meghempergetünk és forró olajban kisütünk.
A püréhez a krumplit meghámozzuk, felvágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és áttörjük. Ízlés szerint adunk hozzá tejfölt, sót és jó alaposan kikeverjük.
Tálaláskor a tányérra halmozunk a püréből, kakas alakúra formázzuk és a paprikából elkészítjük a csőrét és a taraját. Olajbogyószelet lesz a szeme, melynek a közepébe teszünk egy szem kukoricát és a csőre elé is. A kakas mellét teszünk pár fasírtot.