Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tésztában sült camembert áfonyával recept

Tésztában sült camembert áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag vajas tészta
    • 1 csomag camembert körsajt
    • kb. 20 dkg áfonya dzsem
    • 4-5 szál rozmaring
    • 4 dkg zöld natúr pisztácia
    • 4 dkg darabolt, tisztított mandula

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    A vajas tésztát olvasszuk ki, majd a lapokat vágjuk ketté (én itt négy lapot használtam). Vágjuk négyzetesre, így alakul ki 4 db alsó és felső lap. Az alsó lapra kerül az 1/4 sajt, áfonyadzsem, a mandulából és pisztáciából pár darab, és 3-4 levélke rozmaring.

    A széleit kenjük körbe tojással, majd a felső lappal borítsuk be és nyomjuk alaposan össze, hogy ne nyíljon szét. Ezután a tetejüket is kenjük meg tojással, és tűzzünk bele a közepébe rozmaringot.

    210 fokos sütőben 10- 15 perc alatt süssük meg. Egy jó leves, és fejenként 2 db ilyen finomság, és el is telünk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá