Tepsis gombás bab recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg fejtett bab
- 2 közepes vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 3 dl víz
- 0,5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Az előző este beáztatott babot olajjal kikent tepsibe tesszük.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szeletelt gombát és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, összekeverjük, lefedjük, és 2 óra alatt puhára pároljuk.
A tepsis gombás bab kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 99 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.