Tepsis fasírt recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg darált hús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 db zsemle
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- delikát
- őrölt szerecsen dió
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
50-60 dkg darált húst, 1-2 gerezd fokhagymát (reszelve vagy zúzva) sót, borsot,2 db áztatott zsemlét, 1 tojást összedolgozunk. Zsírozott (Kb 18x25x6cm-es) tepsibe lapogatjuk és félig megsütjük (30-35perc) közepes lángon.
Ha megsült rákockázunk 4 db keményre főzött tojást , meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.
3 tojás sárgáját összekavarjuk 3 dl tejföllel, ízesítjük sóval,delikáttal,őrölt szerecsendióval. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tejfölös masszába forgatjuk. Az egészet a keményre főtt tojás és a fasírt tetejére öntjük, elsimítjuk. Előmelegített gáz sütőben előbb közepes(10-15perc), majd végül teljes lángon ( 10-15 perc) szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »