Tepsis fasírt recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg darált hús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 db zsemle
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- delikát
- őrölt szerecsen dió
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
50-60 dkg darált húst, 1-2 gerezd fokhagymát (reszelve vagy zúzva) sót, borsot,2 db áztatott zsemlét, 1 tojást összedolgozunk. Zsírozott (Kb 18x25x6cm-es) tepsibe lapogatjuk és félig megsütjük (30-35perc) közepes lángon.
Ha megsült rákockázunk 4 db keményre főzött tojást , meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.
3 tojás sárgáját összekavarjuk 3 dl tejföllel, ízesítjük sóval,delikáttal,őrölt szerecsendióval. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tejfölös masszába forgatjuk. Az egészet a keményre főtt tojás és a fasírt tetejére öntjük, elsimítjuk. Előmelegített gáz sütőben előbb közepes(10-15perc), majd végül teljes lángon ( 10-15 perc) szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »