Tepsis fasírt recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg darált hús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 db zsemle
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- delikát
- őrölt szerecsen dió
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
50-60 dkg darált húst, 1-2 gerezd fokhagymát (reszelve vagy zúzva) sót, borsot,2 db áztatott zsemlét, 1 tojást összedolgozunk. Zsírozott (Kb 18x25x6cm-es) tepsibe lapogatjuk és félig megsütjük (30-35perc) közepes lángon.
Ha megsült rákockázunk 4 db keményre főzött tojást , meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.
3 tojás sárgáját összekavarjuk 3 dl tejföllel, ízesítjük sóval,delikáttal,őrölt szerecsendióval. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tejfölös masszába forgatjuk. Az egészet a keményre főtt tojás és a fasírt tetejére öntjük, elsimítjuk. Előmelegített gáz sütőben előbb közepes(10-15perc), majd végül teljes lángon ( 10-15 perc) szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »