Hozzávalók:
Elkészítése:
50-60 dkg darált húst, 1-2 gerezd fokhagymát (reszelve vagy zúzva) sót, borsot,2 db áztatott zsemlét, 1 tojást összedolgozunk. Zsírozott (Kb 18x25x6cm-es) tepsibe lapogatjuk és félig megsütjük (30-35perc) közepes lángon.
Ha megsült rákockázunk 4 db keményre főzött tojást , meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.
3 tojás sárgáját összekavarjuk 3 dl tejföllel, ízesítjük sóval,delikáttal,őrölt szerecsendióval. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tejfölös masszába forgatjuk. Az egészet a keményre főtt tojás és a fasírt tetejére öntjük, elsimítjuk. Előmelegített gáz sütőben előbb közepes(10-15perc), majd végül teljes lángon ( 10-15 perc) szép pirosra sütjük.