Tepsiben sült hamis babgulyás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- 4-5 db sárgarépa
- 4-5 db fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 4 kisebb krumpli
- 2 babonzerv csípős mexikói mártásban
- 20 dkg sült lecsókolbász
- 5-10 dk nagyon csípős snack kolbász
- 15 dkg trappista sajt
- kevés olaj
- só, vegeta
Elkészítése:
Megpucoltam a zöldségeket, karikára, kis kockára vágtam, majd enyhén sós vízben megpároltam. Kicsit maradhat roppanós, mert még úgyis sülni fog. Közben a póréhagymát felszeleteltem, és kevés olajon megdinszteltem egy mélyebb serpenyőben. Amikor ezek elkészültek, a zöldségeket leszűrtem és a dinsztelt hagymához adtam. Sóval és vegetával után fűszereztem.
Előző nap lecsókolbászt sütöttem tepsiben és a fele megmaradt. Ezt most felkarikáztam és hozzákevertem a zöldségekhez. Vettem még mellé egy kevés nagyon csípős snack kolbászt is, amit szintén felkarikázva hozzákevertem az ételhez.
Egy mélyebb jénai tál aljára raktam a kolbászos zöldség felét, az egyik mexikói szószos babot, majd erre reszelt sajtot rétegeztem. Ugyanezt a rétegzést még egyszer megcsináltam a maradékkal: zöldség-kolbász, bab, sajt.
Ezután az egészet beraktam a sütőbe és kb. fél órát sütöttem 180 fokon.
A sok zöldségnek köszönhetően egészen olyan íze lett az ételnek, mint a babgulyásnak.
Sztori
Hét hónapos kislányunknál lassan bevezethetőek lennének a különböző zöldségek. A gyümölcsöket már előszeretettel fogyasztja, de valahogy a zöldségek eddig kimaradtak. Védőnénink javaslata az volt, hogy amikor levest főzök, vegyek ki belőle egy kevés zöldséget a picúrnak. Csakhogy. Nagyon nem vagyunk levesesek sajnos, ez valahogy mindig kimarad. Azon agyaltam, hogy tényleg jó volna valamit készíteni leveszöldségből, amiből majd megkínálhatom a lányomat, és legalább mi is eszünk valamit, amit nem szoktunk gyakran. Szépen összeraktuk a párommal a hozzávalókat: kitaláltam, hogy leveszöldséget párolok, majd tepsibe rakom a megmaradt lecsókolbásszal. Ő javasolta, hogy vegyek hozzá babot is. A zöldségespultban megláttam a póréhagymát. Sajtot meg egyszerűen minden ételbe kell rakni. Így alakult a dolog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


