Tengerihal brokkolis zöldségkeverékkel recept
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet halfilé
- 45o gr mélyhűtött brokkolis zöldségkeverék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 1 dl főzőtejszín
- sajt
- liszt
- zsiradék (én libazsírt használok)
- késhegynyi őrölt kurkuma, gyömbér, fehér bors
- só
Elkészítése
A felolvadt halat besózzuk, állni hagyjuk 15-20 percig. Leitatjuk a nedvességet, majd lisztben megforgatjuk és zsiradékban megsütjük. Félretesszük.
A zöldséget megfőzzük, mikor kész leszűrjük.
2 tojás fehérjét habnak felverjük, de csak félkeményre, bele a tejszín, a fűszerek, a reszelt sajt, összekeverjük, majd beleforgatjuk a zöldséget.
( Díszítésre hagyjunk pár apróbb darabot),
Jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkel, beleöntjük a zöldséges keveréket, rátesszük a halszeleteket, 20-25 percre 200 fokos sütőben összesütjük, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,tetejére a díszítésre félretett zöldség,
magas hőfokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

