Tengerihal brokkolis zöldségkeverékkel recept

Hozzávalók:
- 2 nagy szelet halfilé
- 45o gr mélyhűtött brokkolis zöldségkeverék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 1 dl főzőtejszín
- sajt
- liszt
- zsiradék (én libazsírt használok)
- késhegynyi őrölt kurkuma, gyömbér, fehér bors
- só
Elkészítése
A felolvadt halat besózzuk, állni hagyjuk 15-20 percig. Leitatjuk a nedvességet, majd lisztben megforgatjuk és zsiradékban megsütjük. Félretesszük.
A zöldséget megfőzzük, mikor kész leszűrjük.
2 tojás fehérjét habnak felverjük, de csak félkeményre, bele a tejszín, a fűszerek, a reszelt sajt, összekeverjük, majd beleforgatjuk a zöldséget.
( Díszítésre hagyjunk pár apróbb darabot),
Jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkel, beleöntjük a zöldséges keveréket, rátesszük a halszeleteket, 20-25 percre 200 fokos sütőben összesütjük, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,tetejére a díszítésre félretett zöldség,
magas hőfokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »