Hozzávalók:
Elkészítése
A felolvadt halat besózzuk, állni hagyjuk 15-20 percig. Leitatjuk a nedvességet, majd lisztben megforgatjuk és zsiradékban megsütjük. Félretesszük.
A zöldséget megfőzzük, mikor kész leszűrjük.
2 tojás fehérjét habnak felverjük, de csak félkeményre, bele a tejszín, a fűszerek, a reszelt sajt, összekeverjük, majd beleforgatjuk a zöldséget.
( Díszítésre hagyjunk pár apróbb darabot),
Jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkel, beleöntjük a zöldséges keveréket, rátesszük a halszeleteket, 20-25 percre 200 fokos sütőben összesütjük, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,tetejére a díszítésre félretett zöldség,
magas hőfokon addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.