Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes rakott bolognai recept

Tejszínes rakott bolognai
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg spagetti tészta
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 50 dkg darált sertéshús
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 csomag bolognai alappor
    • 5 dl főzőtejszín
    • 20 dkg sajt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.

    Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.

    Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt. Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.

    A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.

    Betesszük sülni. Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük sülni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá