Tárkonyos rakott zöldbab recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (csirke, pulyka, sertés)
- 1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
- 2 bögre rizs
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 tk ételízesítő
- 1 tk tárkony
- 4 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg sajt
- ízlés szerint só
- őrölt bors
Elkészítése:
A rizst 1 ek olajon megfuttatom, felöntöm 3 bögre forró vízzel, sózom, és meleg helyen hagyom, hogy megdagadjon.
A zöldbabot pici sóval megfőzöm.
A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát és a darált húst, sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.
Közben egy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával és beleöntöm a rizs felét, megszórom 1 tk ételízesítővel.
A zöldbabról leöntöm a főzővizet, összekeverem a hússal, majd a tepsibe öntöm a rizsre, megszórom tárkonnyal, ráborítom a maradék rizst, ezt meghintem az ételízesítővel.
A tejfölt elkeverem a tojással, befedem vele a rakottast, rászórom a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
A tárkonyos rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g