Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelygulyás recept

Székelygulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • bors
    • piros paprika
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.

    Ha a hús puha, a 2 ek lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük, és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.

    A székelygulyás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 152 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá