Székelygulyás recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
- piros paprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
Ha a hús puha, a 2 ek lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük, és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.
A székelygulyás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »