Székelygulyás recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
- piros paprika
- őrölt kömény
Elkészítése:
A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
Ha a hús puha, a 2 ek lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük, és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.
A székelygulyás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »