Székelygulyás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors
  • piros paprika
  • őrölt kömény

Elkészítése:

A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, és egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.

Ha a hús puha, a 2 ek lisztet elkeverjük 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük, és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.