Székely káposzta (Lőrinci) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 2 kg szálas, savanyú káposzta
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 50 dkg füstölt dagadó széle
- 30 dkg gersli (árpagyöngy)
- 3 babérlevél
- 1 ek fekete bors (egész)
- 2 ek pirospaprika őrölt
- 1 ek ételízesítő
- 3 ek púpos zsír
Elkészítése:
A húst és a hagymát felkockázzuk.
A káposzta ha nagyon savanyú, akkor átmossuk, majd kinyomkodjuk a levét.
Zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, a káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, babérlevelet, ételízesítőt és a füstölt húst.
Ha a hús félig megpuhult, akkor belerakjuka gerslit, elkeverjük és az egészet puhára főzzük. Ha szükséges öntünk még alá vizet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »