Székely káposzta (Lőrinci) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 2 kg szálas, savanyú káposzta
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 50 dkg füstölt dagadó széle
- 30 dkg gersli (árpagyöngy)
- 3 babérlevél
- 1 ek fekete bors (egész)
- 2 ek pirospaprika őrölt
- 1 ek ételízesítő
- 3 ek púpos zsír
Elkészítése:
A húst és a hagymát felkockázzuk.
A káposzta ha nagyon savanyú, akkor átmossuk, majd kinyomkodjuk a levét.
Zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, a káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, babérlevelet, ételízesítőt és a füstölt húst.
Ha a hús félig megpuhult, akkor belerakjuka gerslit, elkeverjük és az egészet puhára főzzük. Ha szükséges öntünk még alá vizet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »