Szabolcsi töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb)
- 30 dkg rizs (1 bögre)
- 2 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál borsikafű (csombor)
- 1 fejes káposzta
- 2 dl paradicsomlé
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A káposztából kivágjuk a torzsát és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, leöntjük a főző vizet, lehűtjük és leveleire szedjük. A vastagabb ereket levékonyítjuk, a nagyobb leveleket felezzük.
A zsíron üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát. A darált húsba öntjük a rizst, majd belekeverjk a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és borsikafűvel.
A levelekbe töltjük a darált húsos masszát. A maradék leveleket apró kockákra vágjuk és a fazék aljába terítjük. A töltött káposztákat erre sorakoztatjuk, egymás mellé szorosan.
Felengedjük vízzel, annyira, hogy épp ellepje, beleöntjük a paradicsomlevet és fedő alatt 60 percig főzzük. Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »