Szabolcsi töltött káposzta recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb)
- 30 dkg rizs (1 bögre)
- 2 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál borsikafű (csombor)
- 1 fejes káposzta
- 2 dl paradicsomlé
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A káposztából kivágjuk a torzsát és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, leöntjük a főző vizet, lehűtjük és leveleire szedjük. A vastagabb ereket levékonyítjuk, a nagyobb leveleket felezzük.
A zsíron üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát. A darált húsba öntjük a rizst, majd belekeverjk a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és borsikafűvel.
A levelekbe töltjük a darált húsos masszát. A maradék leveleket apró kockákra vágjuk és a fazék aljába terítjük. A töltött káposztákat erre sorakoztatjuk, egymás mellé szorosan.
Felengedjük vízzel, annyira, hogy épp ellepje, beleöntjük a paradicsomlevet és fedő alatt 60 percig főzzük. Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

