Sütőtökös piláf recept

Hozzávalók:
- 600 g csontos pulyka felsőcomb
- 0,5 kg sütőtök
- 2 sárgarépa
- 3 szál szárzeller
- 1 kápia paprika
- 100 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 3 ek paradicsomszósz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kurkuma
- 2 bögre rizs
- 1 kk só
- frissen őrölt bors
- kisebb csilipaprika
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A pulykacombot enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. Kicsontozzuk. Közben sütőbe tesszük a kisebb kockákra vágott, megsózott, és olíva olajjal megcsorgatott tököt 15 percre.
A többi zöldséget és a húst is csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kimagozott és karikákra vágott csilit, hozzáadjuk a kurkumát, valamint a fokhagymát. A kurkuma szép színt, különleges ízt ad a piláfnak.
A hámozott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd fedő alatt pároljuk. Kevés főzés után beletesszük a csíkokra vágott kápia paprikát és két bögre rizst.
Az alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a fűszeres lét. Elkeverjük a közben megsült sütőtök darabokkal is.
Arab egytálétel, igen laktató.
A sütőtökös piláf kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »