Sütőtökös piláf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 600 g csontos pulyka felsőcomb
  • 0,5 kg sütőtök
  • 2 sárgarépa
  • 3 szál szárzeller
  • 1 kápia paprika
  • 100 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 3 ek paradicsomszósz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kurkuma
  • 2 bögre rizs
  • 1 kk só
  • frissen őrölt bors
  • kisebb csilipaprika
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A pulykacombot enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. Kicsontozzuk. Közben sütőbe tesszük a kisebb kockákra vágott, megsózott, és olíva olajjal megcsorgatott tököt 15 percre.

A többi zöldséget és a húst is csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kimagozott és karikákra vágott csilit, hozzáadjuk a kurkumát, valamint a fokhagymát. A kurkuma szép színt, különleges ízt ad a piláfnak.

A hámozott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd fedő alatt pároljuk. Kevés főzés után beletesszük a csíkokra vágott kápia paprikát és két bögre rizst.

Az alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a fűszeres lét. Elkeverjük a közben megsült sütőtök darabokkal is.

Arab egytálétel, igen laktató.