Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykacombot enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. Kicsontozzuk. Közben sütőbe tesszük a kisebb kockákra vágott, megsózott, és olíva olajjal megcsorgatott tököt 15 percre.
A többi zöldséget és a húst is csíkokra vágjuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kimagozott és karikákra vágott csilit, hozzáadjuk a kurkumát, valamint a fokhagymát. A kurkuma szép színt, különleges ízt ad a piláfnak.
A hámozott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd fedő alatt pároljuk. Kevés főzés után beletesszük a csíkokra vágott kápia paprikát és két bögre rizst.
Az alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a fűszeres lét. Elkeverjük a közben megsült sütőtök darabokkal is.
Arab egytálétel, igen laktató.