Sült túrócsusza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg száraztészta
- 45 dkg félzsíros túró
- 15 dkg sajt
- 2 nagy ek tejföl
- 2-3 szelet csemege szalonna
- 1 tk só
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük.
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd 1 ek zsiradékkal kikenünk egy 25x40cm-es magasabb falú tepsit.
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, 1 kk sót, a szalonnapörcöt valamint 3 ek zsírját és a reszelt sajt 2/3-át, majd jól összekeverjük.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Miután a tészta lecsepegett, összekeverjük a túrómasszával, beletesszük a kikent tepsibe, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »