Sült túrócsusza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg száraztészta
- 45 dkg félzsíros túró
- 15 dkg sajt
- 2 nagy ek tejföl
- 2-3 szelet csemege szalonna
- 1 tk só
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük.
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd 1 ek zsiradékkal kikenünk egy 25x40cm-es magasabb falú tepsit.
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, 1 kk sót, a szalonnapörcöt valamint 3 ek zsírját és a reszelt sajt 2/3-át, majd jól összekeverjük.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Miután a tészta lecsepegett, összekeverjük a túrómasszával, beletesszük a kikent tepsibe, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »