Sült túrócsusza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg száraztészta
- 45 dkg félzsíros túró
- 15 dkg sajt
- 2 nagy ek tejföl
- 2-3 szelet csemege szalonna
- 1 tk só
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük.
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd 1 ek zsiradékkal kikenünk egy 25x40cm-es magasabb falú tepsit.
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, 1 kk sót, a szalonnapörcöt valamint 3 ek zsírját és a reszelt sajt 2/3-át, majd jól összekeverjük.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Miután a tészta lecsepegett, összekeverjük a túrómasszával, beletesszük a kikent tepsibe, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









