Sült túrócsusza recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg száraztészta
- 45 dkg félzsíros túró
- 15 dkg sajt
- 2 nagy ek tejföl
- 2-3 szelet csemege szalonna
- 1 tk só
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük.
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd 1 ek zsiradékkal kikenünk egy 25x40cm-es magasabb falú tepsit.
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, 1 kk sót, a szalonnapörcöt valamint 3 ek zsírját és a reszelt sajt 2/3-át, majd jól összekeverjük.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Miután a tészta lecsepegett, összekeverjük a túrómasszával, beletesszük a kikent tepsibe, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot és 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.