Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós torta recept

Sós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Püré:

    • 2 kg burgonya
    • 150 g tejföl
    • 4 ek lágy vaj
    • só ízlés szerint

    Rántott hús:

    • 60 dkg csont nélküli karaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • olaj
    • zsemlemorzsa

    Fasírt:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • éteízesító
    • bors
    • pirospaprika
    • 3 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • olaj

    Tetejére:

    • 7 szelet császárszalonna
    • ketchup

    Elkészítése:

    A püré hozzávalóiból a szokásos módon burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A rántott húst a szokásos módon elkészítjük. A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A szokásos módon bepanírozzuk, forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.

    A fasírthoz a hagymákat apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük. A húshoz adjuk a hagymás ragut, tojást, fűszereket, a tejbe vagy vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, majd jól elkeverjük a masszát. Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük.

    Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, feleöntjük a pörét és jól lenyomkodjuk, hogy felvegye a tál alakját. Kis idő múlva kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. A szélét körbetesszük rántott hússal, majd fogpiszkálóval összetűzzük, hogy megtartsa az alakját. Ízlés szerint körbetesszük fasírttal és keveset teszünk a tetejére is.

    A szalonna bőrét lehúzzuk, feltekerjük, összetűzzük fogpiszkálóval és forró olajban megsütjük. Kivesszük belőle a fogpiszkálót és a pürébe szúrjuk. Kepchuppal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá