Sós torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Püré:
- 2 kg burgonya
- 150 g tejföl
- 4 ek lágy vaj
- só ízlés szerint
Rántott hús:
- 60 dkg csont nélküli karaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- olaj
- zsemlemorzsa
Fasírt:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- éteízesító
- bors
- pirospaprika
- 3 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- olaj
Tetejére:
- 7 szelet császárszalonna
- ketchup
Elkészítése:
A püré hozzávalóiból a szokásos módon burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A rántott húst a szokásos módon elkészítjük. A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A szokásos módon bepanírozzuk, forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
A fasírthoz a hagymákat apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük. A húshoz adjuk a hagymás ragut, tojást, fűszereket, a tejbe vagy vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, majd jól elkeverjük a masszát. Golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük.
Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, feleöntjük a pörét és jól lenyomkodjuk, hogy felvegye a tál alakját. Kis idő múlva kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. A szélét körbetesszük rántott hússal, majd fogpiszkálóval összetűzzük, hogy megtartsa az alakját. Ízlés szerint körbetesszük fasírttal és keveset teszünk a tetejére is.
A szalonna bőrét lehúzzuk, feltekerjük, összetűzzük fogpiszkálóval és forró olajban megsütjük. Kivesszük belőle a fogpiszkálót és a pürébe szúrjuk. Kepchuppal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »